Jump to content


Photo
- - - - -

Windows 7 Bug Report

windows 7 bug

  • Please log in to reply
76 replies to this topic

#1 Vishal Gupta

Vishal Gupta

    Microsoft MVP

  • Member
  • 529 posts

Posted 12 January 2009 - 12:03 PM

KdVoK.jpg

Since almost all members are using Windows 7 beta, if you find any bug, please post it in this topic instead of starting new topics so that we can have a single collection of all reported bugs. Oh yeah, don't forget to report them to MS using feedback tool.

So here is an interesting bug which I found today:

1. Open Windows Explorer and try to delete an item (Libraries or Homegroup) from Navigation pane. Right-click on the item and select "Delete".
2. It'll show a message, click on "Yes" button and the item will be removed from Navigation pane.
3. Now exit Windows Explorer and re-open it and voilla, the deleted item will reappear in the navigation pane.

So what's the point of deleting an item if it reappear in the list?

BUG:

1. If we delete an item successfully, then why it reappear in the list?
2. Try to delete "Computer" from navigation pane, you'll get the same message but it'll not be removed but if you had Computer icon on Desktop, it'll be removed.

Goof-up:

Why the deletion message says that "Are you sure you want to delete the icon from Desktop?". Are we deleting icon from Desktop? NO, we are deleting from navigation pane.

It seems Navigation pane in Windows Explorer takes the data from Desktop, that's why the message asks to delete the icon from Desktop. Strange...

More info with screenshots: [Windows 7 Bug] Items Reappear After Deleting From Navigation Pane in Windows Explorer

#2 mhunkeyz

mhunkeyz

    WinMatrixian

  • Member
  • 55 posts

Posted 12 January 2009 - 12:32 PM

I was downloading 4 videos from youtube at the same time & suddenly after about 20% of it my laptop just crash & shutdown. I have try to download it again & its the same result. :(

Edited by mhunkeyz, 12 January 2009 - 12:34 PM.


#3 kyosan

kyosan

    Active WinMatrixian

  • Member
  • 770 posts

Posted 12 January 2009 - 01:19 PM

First, no problem: (windows 7 64bit)

Posted Image

Posted Image

Second, try to del software folder and create again >" Software is already included in library" > open Explorer again > don't see software folder :(

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Edit: sometime, " Software is already included in library" doesn't show and no problem, I can create it again and it shows
Edit: Restart Explorer can fix it.

No problem with winrar like before:

Posted Image

Edited by kyosan, 12 January 2009 - 01:45 PM.


#4 PimpPharaoh

PimpPharaoh

    pwn0r

  • Member
  • 246 posts

Posted 12 January 2009 - 02:19 PM

when i maximize itunes 8 with aero snap i cant restore it by just dragging, i have to restore it manually

#5 Frylock86

Frylock86

    WinMatrixian 1337

  • Member
  • 3,075 posts

Posted 12 January 2009 - 03:12 PM

I have found a bug in the start menu. When you have 'Devices' and 'Admin Tools' set to display on the side, the start menu shrinks sideways when you click to browse All Programs, and leaves you with a mess with the GUI...

Posted Image

#6 FalseAgent

FalseAgent

    your average joe (tm)

  • Elites
  • 6,694 posts

Posted 12 January 2009 - 04:12 PM

good thread. too bad I haven't tried windows7 yet. (no intending to)

#7 Eye Pie Rate

Eye Pie Rate

    Super WinMatrixian

  • Member
  • 2,180 posts

Posted 12 January 2009 - 05:11 PM

good thread. too bad I haven't tried windows7 yet. (no intending to)


Why?!

Its the best operating system i've ever used (not including Ubuntu)

#8 kyosan

kyosan

    Active WinMatrixian

  • Member
  • 770 posts

Posted 12 January 2009 - 05:42 PM


good thread. too bad I haven't tried windows7 yet. (no intending to)


Why?!

Its the best operating system i've ever used (not including Ubuntu)


This guy look hate Microsoft and windows :lol:

Edited by kyosan, 12 January 2009 - 05:43 PM.


#9 FalseAgent

FalseAgent

    your average joe (tm)

  • Elites
  • 6,694 posts

Posted 12 January 2009 - 05:42 PM


good thread. too bad I haven't tried windows7 yet. (no intending to)


Why?!

Its the best operating system i've ever used (not including Ubuntu)


it hasn't been long since I finally managed to sort out my XP's HD converting into RAW file format overnight. I'm just a little sick and tired of wiping out my PC over and over. Besides, my connection sucks. I'm on a 3G cellular network.

and no, I love Microsoft. They're better than Apple anyway. Really, all Microsoft has to do is to make thier own PC's and Laptops like apple and give them kool names like "WinBook" (LOL) and they'll own the entire industry with their OS. Microsoft's that good.

I have found a bug in the start menu. When you have 'Devices' and 'Admin Tools' set to display on the side, the start menu shrinks sideways when you click to browse All Programs, and leaves you with a mess with the GUI...


@ Frylock86, I think you're getting that because you increased your DPI, I think. But it's a bug nonetheless.

Edited by comedy_guy, 12 January 2009 - 05:50 PM.


#10 Peter Sebastian

Peter Sebastian

    WinMatrixian

  • Member
  • 79 posts

Posted 13 January 2009 - 02:42 AM

I actually found a lot of bugs, and some of them seem to be Seven specific. One of the first ones in integration with WinRAR...
here's a shot.

Posted Image

#11 Frylock86

Frylock86

    WinMatrixian 1337

  • Member
  • 3,075 posts

Posted 13 January 2009 - 03:24 AM

@ Frylock86, I think you're getting that because you increased your DPI, I think. But it's a bug nonetheless.



Nope, I have the default DPI....

#12 coldemone

coldemone

    Sleeping Winmatrixian

  • Member
  • 2,029 posts

Posted 13 January 2009 - 08:53 AM

probably bugs show up depending on settings.

#13 Vaer0

Vaer0

    -\//\\=/8O -

  • Member
  • 464 posts

Posted 13 January 2009 - 09:29 AM

when my computer wakes up from hibernation my mouse dos'nt work, so i have to un plug it then plug it into a diff usb. also my computer somethimes wakes up by it self when in hibernation

#14 PimpPharaoh

PimpPharaoh

    pwn0r

  • Member
  • 246 posts

Posted 13 January 2009 - 09:58 AM

at random times my explorer just stops working
it doesnt open any files

and then i try to restart n that doesnt work so i have to pull out the plug lol

#15 kyosan

kyosan

    Active WinMatrixian

  • Member
  • 770 posts

Posted 13 January 2009 - 10:31 AM

when i maximize itunes 8 with aero snap i cant restore it by just dragging, i have to restore it manually


Look Frank2d's sign :lol:

Posted Image

Edited by kyosan, 13 January 2009 - 10:32 AM.


#16 jakakecu

jakakecu

    New WinMatrixian

  • Member
  • 27 posts

Posted 13 January 2009 - 10:56 AM

@Peter Sebastian

me too



Non default libary can delete but Default cant..

may from registry or other ways

#17 PimpPharaoh

PimpPharaoh

    pwn0r

  • Member
  • 246 posts

Posted 13 January 2009 - 02:16 PM

ok so my explorer problem occurs after i put my computer on sleep
then turn it on again
if i click computer i get a blank window
Posted Image
even with other programs i cant go through any files

this is utterly annoying

Edited by PimpPharaoh, 13 January 2009 - 02:20 PM.


#18 Frylock86

Frylock86

    WinMatrixian 1337

  • Member
  • 3,075 posts

Posted 13 January 2009 - 05:42 PM

COD 4 doesn't run :(

#19 FalseAgent

FalseAgent

    your average joe (tm)

  • Elites
  • 6,694 posts

Posted 13 January 2009 - 06:20 PM

probably bugs show up depending on settings.


different computers have different settings due to different hardware and peripherals. These "different settings" can't be helped. And that's what this thread is for. To help microsoft run windows7 on every single on of our "different settings" correctly. :no:

#20 Eye Pie Rate

Eye Pie Rate

    Super WinMatrixian

  • Member
  • 2,180 posts

Posted 13 January 2009 - 06:29 PM

Still had no problems with Windows 7, WTF, I AM INVINCIBLE!

Want to comment?

Register or Sign In to go completely ad-free!



Also tagged with one or more of these keywords: windows 7, bug